REGAŁY SPOŻYWCZE W SYSTEMIE KLIP

Regały z półkami higienicznymi posiadają specjalną powłokę z przeznaczeniem do składowania żywności. Szczególnie nadają się do składowania żywności suchej. Regały posiadają certyfikat do składowania produktów spożywczych. 

   

System regałowy System regałów klip  (brak odpowiednika w regałach skręcanych)
Konstrukcja Podstawowy, Dostawiany
Stabilizacja Stężenia diagonalne
Obsługa Jednostronna
Wysokość 2000, 2500, 3000 mm
Szerokość 1000 mm
Głębokość 300, 400, 500, 600, 800 mm
Nośność do 150 kg
Powłoka regału Farba higieniczna z atestem  żywnościowym  – kolor biel alpejska (RAL 9010)
Zastosowanie Regały nadają się do przechowywania suchej i mokrej żywności. Należy unikać kontaktu z produktami wydzielającymi kwas. Półki odporne na zmienną temperaturę od -200C do +400C. Powłoka jest odporna na skraplanie się wody, nie tworzą się pęcherzyki powietrza. Istnieje możliwość regulacji zawieszenia półek co 25 mm, szybki montaż bezśrubowy.
Gwarancja 5 lat
Możliwe wyposażenie Łączniki do ściany z powłoką higieniczną

ZADZWOŃ!

DORADZIMY I POMOŻEMY W DOBORZE ODPOWIEDNICH REGAŁÓW DO TWOJEGO MAGAZYNU!!!

Więcej o regałach spożywczych: 

Regały spożywcze zostały specjalnie zaprojektowane do przechowywania produktów żywnościowych. Półki posiadają specjalną powłokę, które pozwalają na zastosowanie regałów w obiektach żywienia zbiorowego, czyli hotelach, restauracjach, stołówkach, kuchniach, czy cateringu. Regały posiadają atest oraz produkowane są zgodnie z Rozporządzeniem  UE nr 1935/2004 (3) wydanym przez Parlament Rady Europy.

Regały spożywcze przeznaczone są do składowania produktów w zakresie temperatur od -200C do +400C. Nadają się do zastosowania w kuchniach, spiżarniach oraz chłodniach. Powłoka nie zawiera pęcherzyków powietrza i jest odporna skraplanie się wody.

Regały posiadają odpowiednie certyfikaty dopuszczające je do kontaktu z żywnością. Można na nich przechowywać żywność zarówno suchą, jak i mokrą, natomiast nie posiadają certyfikacji do bezpośredniego składowania produktów kwasowych.

Możesz zaprojektować swoją przestrzeń w chłodni wybierając spośród 5 głębokości półki. Inne parametry możliwe na zapytanie. Na regałach można składować żywność w pojemnikach z tworzywa przeznaczonych do żywności. Jeśli nie znalazłeś odpowiedniego wymiaru regału, zadzwoń do nas – z przyjemnością Ci pomożemy.

Regały szczególnie nadają się do przechowywania żywności w pojemnikach,, opakowaniach zewnętrznych, takich jak puszki, kubki plastikowe, pudełka itp. Gładkie powierzchnie półki są łatwe do czyszczenia. Zaleca się czyszczenie łagodnym środkiem czyszczącym i miękką ściereczką. Nie stosować środków czyszczących zawierających aceton, chlor, czy inne agresywne związki chemiczne, które mogą uszkodzić powłokę.

Regały produkowane w systemie klipowym pozwalają na odpowiednie dopasowanie wysokości zamocowania półek w regale jak i późniejszą ich modyfikację. Wysokość zawieszenia półek można bowiem w prosty sposób regulować w każdym czasie (co 25 mm góra – dół) bez konieczności użycia narzędzi. Pozwala to również na dołożenie dodatkowych półek w każdym momencie, co sprawia, że regał jest elastyczny w użytkowaniu.

Inne produkty, którymi możesz być zainteresowany:

  • Regały nierdzewne
  • Regały półkowe
  • Regały antybakteryjne
  • Regały na wino
  • Regały na butelki w transporterach